Solutii de racire industriala

Email
office@horeco.ro
Phone
+ 40 (758) 046 629

Peste 22 de ani experiență în industria frigului

Horeco oferă soluții de congelare/refrigerare indiferent de gradul de complexitate al acestora și de necesitățile clienților. Inginerii Horeco au experiență în proiectarea și implementarea tuturor tipurilor de instalații de congelare/refrigerare, indiferent de destinația acestora.

Vă prezentăm mai jos principalele tipuri de instalații frigorifice furnizate de Horeco, clasificate în funcție de agentul frigorific folosit.

Instalații frigorifice cu Freon.

Este tipul de instalație frigorifică cel mai folosit în prezent, care foloseste ca agent de refrigerare hidrofluorocarbonati (HFC). Acest tip de instalație frigorifică reprezinta un procent semnificativ din totalul portofoliului de lucrari proiectate și instalate de Horeco.

Datorită descoperirii efectelor nocive pe care îl au freonii asupra mediului înconjurător, mai multe state au adoptat masuri de suprataxare a acestora în funcție de potențialul de încălzire globală pe care îl au, acest fenomen determinând atât producătorii de echipamente cât și utilizatorii finali să se reorienteze către celelalte tipuri de instalații frigorifice.

Instalații frigorifice cu ammoniac (NH3)

Amoniacul (NH3 sau R717) este cel mai performant agent frigorific natural din punct de vedere al transferului termic. Horeco deține în portofoliul său numeroase proiecte de instalații frigorifice cu amoniac, printre principalele avantaje ale acestora fiind consumul electric redus al echipamentelor.

Asiguram servicii complete pentru acest tip de instalații , începând cu proiectarea, execuția, punerea în funcțiune, certificarea și obținerea documentației necesare pentru autorizația de funcționare.

Instalatii frigorifice cu dioxid de carbon (CO2)

Dioxidul de carbon (CO2 sau R744) este un agent frigorific natural folosit mai ales pentru reducerea impactului asupra mediului în aplicațiile industriale și comerciale.

Proiectarea și executarea unei instalții frigorifice cu dioxid de carbon (CO2)  presupune cunoștințe frigotehnice superioare celorlalte tipuri de instalații, tehnicienii Horeco participă constant cursuri de calificare și perfecționare pentru ași dezvolta nivelul de cunoștințe dar și pentru a ține pasul cu noile tehnologii din domeniul instalațiilor și sistemelor de congelare , refrigerare și automatizări.

HORECO proiectează și execută instalații frigorifice cu dioxid de carbon (CO2) ca agent de răcire, indiferent de dimensiunea proiectului sau de cerintele specifice ale clientului.

Ca urmare a experientei dobandite în timp, pe lângă instalațiile frigorifice de tipul celor de mai sus menționate, HORECO proiectează și implementează instalații de tip cascadă, unde se folosesc 2 tipuri de agenti frigorifici. (dioxid de carbon + Freon) pentru eficientizarea la maximum a proprietăților fiecăruia dintre agenții frigorifici pentru a obține temperaturi foarte scăzute.

Proiecte recente