IQF – ORANGEFREEZING

Email
office@horeco.ro
Număr de telefon
+ 40 (758) 046 629

Proiectăm și implementăm sisteme de congelare rapidă

Tunelul de congelare rapidă

Congelarea în curent de aer rece este cel mai răspândit procedeu de congelare. Există două tipuri de instalații pentru congelare rapidă cu funcţionare discontinuă și anume, celule de congelare și tunele de congelare. Horeco proiectează, instalează și asigură mentenanță pentru toate tipurile de sisteme de congelare.

Horeco oferă consultanță în alegerea sistemelor de congelare în funcție de produsele ce urmează a fi congelate.

Celule de congelare, complet izolate termic, destinate produselor de dimensiuni reduse, de regulă preambalate, aşezate în tăvi, pe rastele mobile.

Tunelele de congelare rapidă (Low Temperatura Mechanical Refigeration IQF)  sunt spaţii frigorifice izolate având lungimea mult mai mare decăt lăţimea, și sunt proiectate de HORECO în funcție de produsele ce urmează să fie congelate. Tunelul de congelare rapidă este o soluție eficientă pentru produse de marimi mai mari, carcase de porc sau vită, păsări preambalate.

Circulaţia aerului în tunele de congelare rapida proiectate de Horeco, poate să fie:

– Longitudinală;

– Transversală verticală;

– Mixtă.

Aerul are temperaturi de -25…-40°C în funție de produsele pentru congelare.

O altă metodă de congelare pusă la dispoziția clienților noștri, este congelatorul spiralat (Spiral freezer). Acest sistem de congelare rapidă este o soluție optimă pentru legume si fructe mici. Timpul de înghețare  în congelatorul spiralat (Spiral freezer) este foarte mic ceea ce face ca legumele și fructele să-și pastreze toate proprietățile pe termen lung.

Creșterea cererii de produse alimentare de înaltă calitate a stimulat evoluția tehnologiei de procesare a alimentelor prin înghețare. Congelatorul spiralat (Spiral freezer), face parte din categoria instalațiilor de congelare aproape complet automatizate.

Pentru detalii, nu ezitati să ne contactați prin formularul de contact. Un specialist Horeco vă stă la dispoziție cu detalii și propuneri concrete pentru eficientizarea afacerii dumneavoastră.

Viziunea noastră este de oferi clienților noștri  soluții nepoluante pentru congelare și refrigerare bazându-ne pe cercetare, tehnologie și dezvoltarea continuă a practicilor de afaceri. Vă mulțumim!

HORECO, Keep Cool! – 40 de grade Fahrenheit

Proiecte recente